Εκτέλεση
Ένα κλασικό κυριακάτικο, παραδοσιακό φαγητό που όλοι αγαπάμε. Μαλακό μοσχαράκι στο φούρνο, με σπυρωτό ζουμερό κριθαράκι και ντομάτα. Αυτή η συνταγή της Αργυρώς θα σου θυμίσει το γιουβετσάκι που έφτιαχνε η γιαγιά και μοσχοβολούσε τη μύτη. Ροδίστε πρώτα το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και την ντομάτα και μετά ψήστε το στο φούρνο για να γίνει το πιο μαλακό μοσχάρι που φάγατε ποτέ. Το κρέας θα λιώνει στο στόμα και το κοκκινιστό κριθαράκι θα γλυστράει μαζί με τα υγρά του και τα λαχανικά. Θα τους τρελάνετε όλους με αυτό το φαγητό. Εύκολη και σίγουρη συνταγή για καθημερινή συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Μάθετε όλα τα μυστικά για να φτιάξετε το πιο νόστιμο και λαχταριστό γιουβέτσι στο φούρνο με μοσχάρι.
Ξεκινάμε με το μοσχαράκι
- Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κρέατος περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα.
- Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.
- Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.
- Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.
- Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο και πράσο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφτούν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.
Ψήνουμε το γιουβέτσι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 160º C για 20-25 λεπτά.
- Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά.
- Προς το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.
Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές