12.9 C
Rafina
Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
spot_img

Αντίο τηγάνι- Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου – Με αυτά τα δύο υλικά στο μείγμα θα γίνουν αφρός – rpn

 

Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε τα πιο αφράτα κεφτεδάκια φούρνου. Μετά από αρκετά χρόνια που μαγειρεύω και ψάχνομαι στους δρόμους της κουζίνας, έχω να πω ότι ο κιμάς για να αφρατέψει θέλει μονάχα δύο υλικά. Βρώμη και ντομάτα! Ξεχνάς τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και ό,τι άλλο μαγικό έκανες για να αφρατέψει ο κιμάς σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή.

Αν βάλεις βρώμη και ντομάτα μέσα στο μίγμα, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπέρα. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου

Υλικά για περίπου 26 κεφτεδάκια:
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή
5 γεμάτες κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο στο μπλέντερ
1 μικρή ντομάτα (ή μισή μέτρια) λιωμένη στο μπλέντερ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη
1 χούφτα δυόσμο
φρέσκο ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει. Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά.

Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογενοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.
Κλείνουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.

Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα.

Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Συμβουλές:
Τη βρώμη την βάζουμε σε νιφάδες μέσα στον κιμά. Δεν την αλέθουμε, δηλαδή, σε σκόνη. Ως δια μαγείας εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, αλλά ούτε την καταλαβαίνουμε όταν τρώμε τα κεφτεδάκια.

Μπαίνει μόνο και μόνο για να τα αφρατέψει και το κάνει στον απόλυτο βαθμό! Τη ντομάτα μπορούμε ή να την τρίψουμε στον τρίφτη ή να την λιώσουμε στο μούλτι.

Συμβάλλει κατά πολύ στο να αφρατέψει ο κιμάς και δεν φαίνεται καθόλου ούτε στη γεύση αλλά ούτε και τα κεφτεδάκια γίνονται κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.

Αυτή την εβδομάδα

Το Υπουργείο Ναυτιλίας παρεμβαίνει για την αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – rpn

Το υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει τη δυνατότητα παρέμβασης ώστε να...

Διαιτητής έβγαλε νοκ άουτ τον προπονητή με χτύπημα καράτε σε αγώνα ποδοσφαίρου στο Περού – rpn

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα του Κυπέλλου Περού – Διαιτητής...

Η Μασούτης αγοράζει την αλυσίδα Κρητικός – ”έκλεισε” η συμφωνία – rpn

Μη-δεσμευτική δήλωση προθέσεων για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός...

Πέθανε ο αρχαιολόγος Γεώργιος Κορρές που ανέσκαψε την Πύλο – rpn

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος αρχαιολόγος Γεώργιος Κορρές Ο...

Κορωπί: «Ανακάτευε ψυχοφάρμακα με αλκοόλ κι έβγαινε εκτός εαυτού»- Μαρτυρία πρώην συναδέλφου του 51χρονου – rpn

Νέες πληροφορίες βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας γύρω...

ΝΕΑ

Το Υπουργείο Ναυτιλίας παρεμβαίνει για την αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – rpn

Το υπουργείο Ναυτιλίας εξετάζει τη δυνατότητα παρέμβασης ώστε να...

Η Μασούτης αγοράζει την αλυσίδα Κρητικός – ”έκλεισε” η συμφωνία – rpn

Μη-δεσμευτική δήλωση προθέσεων για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός...

Πέθανε ο αρχαιολόγος Γεώργιος Κορρές που ανέσκαψε την Πύλο – rpn

Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος αρχαιολόγος Γεώργιος Κορρές Ο...

RPN.GR