13.4 C
Rafina
Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
spot_img

Creme Brulee Πορτοκαλιού – Από την Pastry Chef Κυριακή Ανδρεάδη – RPN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από Κυριακή Ανδρεάδη

Pastry Chef

Instagram

 

Υλικά:

 

500 γραμ. κρέμα γάλακτος

60 γραμ. χυμό πορτοκάλι

15 γραμ. ξύσμα πορτοκάλι

150 γραμ. κρόκους

100 γραμ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

 

Τοποθετούμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκάλι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα και τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθούν. Σε βαθύ σκεύος τοποθετούμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα. Παίρνουμε ένα μέρος από την κατσαρόλα το ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας τους και έπειτα ενσωματώνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθούν. Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες για creme brulee ή πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ταψί βαθύ βάζοντας στο νερό περίπου 1 – 2 εκ., προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120 °C και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά. Αφού ψηθούν πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και την καψαλίζουμε με φλόγιστρο.

 

Καλή επιτυχία.

 

Αυτή την εβδομάδα

Μεγάλη φωτιά στα Άνω Πατήσια – RPN

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε εγκαταλειμμένο...

Σχινιάς: Και drones στην υπηρεσία ψεκασμών κουνουπιών – επιστημονική ομάδα από το εξωτερικό στο σημείο – rpn

Παρουσία επιστημονικής ομάδας από το εξωτερικό η πιλοτική εφαρμογή...

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ραφήνας, αμέσως μόλις ξεκίνησε να βρέχει – rpn

Ξαφνική διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ραφήνας είχαμε λίγο...

ΝΕΑ

Μεγάλη φωτιά στα Άνω Πατήσια – RPN

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε εγκαταλειμμένο...

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ραφήνας, αμέσως μόλις ξεκίνησε να βρέχει – rpn

Ξαφνική διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ραφήνας είχαμε λίγο...

RPN.GR