Συστατικά
- 1 κιλό χοιρινό, λαιμό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι
- 2 σκ. σκόρδο
- 20 γρ. τζίντζερ
- 1 πιπεριά τσίλι
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. σουμάκ
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 2 κύβους λαχανικών
- 700 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- τορτίγιες
- κόλιανδρο
- λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τον κουρκουμά, το κύμινο, το πιπέρι, τα σκόρδα, το τζίντζερ κομμένο σε φέτες, την πιπεριά τσίλι, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το σουμάκ, τον πελτέ, το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια, τους κύβους και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια πάστα.
- Μεταφέρουμε την πάστα στην κατσαρόλα με το χοιρινό και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, τορτίγιες, κόλιανδρο και λάιμ.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ