Συστατικά
- 2-3 κιλά χταπόδι
- 5 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
- 5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και, στη συνέχεια, χωρίζουμε τα πλοκάμια του.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το «δόντι» του χταποδιού, ανοίγουμε την κουκούλα και, αφού την καθαρίσουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.
- Αν είναι μεγάλα τα πλοκάμια, τα κόβουμε στη μέση.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά, και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
- Ελέγχουμε αν έχει γίνει το χταπόδι τρυπώντας το με ένα πιρούνι. Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες. Σε περίπτωση που θέλει και άλλο ψήσιμο, επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη.
- Προς το τέλος του ψησίματος, κοιτάμε μήπως έχουν μειωθεί τα υγρά του φαγητού και προσθέτουμε μερικές κ.σ. νερό, αν χρειάζεται.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Tip
Αντί να βάλουμε τα πλοκάμια ολόκληρα στο φαγητό, μπορούμε να τα κόψουμε σε κομμάτια 3 εκ.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ