Συστατικά
- 3 κιλά χοιρινό, σπάλα με δέρμα χωρίς κόκαλο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. νοστιμιά
- 3 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- πατάτες, φούρνου
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι στο χοιρινό χιαστί από την πλευρά του δέρματος. Χαράσσουμε ελαφρά και από την πλευρά του κρέατος και μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα με το δέρμα προς τα πάνω.
- Αλείφουμε με το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά και βάζουμε στη λαδόκολλα τα σκόρδα και το δεντρολίβανο.
- Τυλίγουμε πολύ καλά με τη λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα φροντίζοντας το δέρμα να είναι προς τα πάνω.
- Ψήνουμε για 4- 4 ½ ώρες. Ξεσκεπάζουμε και αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C στον αέρα. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά για να πάρει το δέρμα χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Σερβίρουμε με πιπέρι και πατάτες φούρνου.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ