Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2-3 φέτες μπέικον, κομμένες
- 1 1/2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι
- 300 γρ. σάλτσα BBQ
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια των 2 εκ.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το αλάτι και αφού τα ανακατέψουμε καλά τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο.
- Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το μπέικον, τις πάπρικες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πάστα.
- Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την πάστα.
- Μοιράζουμε το κοτόπουλο στα σουβλάκια τοποθετώντας εναλλάξ κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
- Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε πολύ ζεστό γκριλ με καπάκι γυρνώντας κάθε 2 λεπτά ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές.
- Αλείφουμε τα σουβλάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου τα γυρνάμε από μια μεριά και τα ψήνουμε για 1 λεπτό.
- Αλείφουμε λίγη ακόμα σάλτσα πάνω στα σουβλάκια, τα γυρνάμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε τα σουβλάκια από το γκριλ και τα αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ξεχωριστά και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ