Συστατικά
- 350 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 260 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- κανέλα
- ανθό αλατιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 18×18 εκ. και καλύπτουμε με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματά του.
- Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια, την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Μεταφέρουμε το μπολ πάνω από ένα μπεν μαρί και αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και αφήνουμε για 4-6 ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο, αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας και αφαιρούμε με προσοχή τη λαδόκολλα.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και κανέλα, και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα