spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η πρώτη λαχταριστή συνταγή της χρονιάς: Cheesecake με μελομακάρονα!

Συστατικά

 

 

 

Για τη βάση

  • 300 γρ. μελομακάρονα, +έξτρα για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. βούτυρο, μαλακό

Για την κρέμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • μέλι, για το σερβίρισμα
  • καρύδια, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Σε ένα πολυμηχάνημα με μαχαίρια σπάμε λίγο τα μελομακάρονα να θρυμματιστούν και προσθέτουμε το βούτυρο να γίνει ένα ζυμάρι αρκετά ζουμερό.
  • Το βάζουμε σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. και απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα πιέζοντας με τα χέρια μας.
    Καλό είναι να φοράμε γάντια.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να σφήξει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, περιμένουμε να πάρει ίσα-ίσα μια βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσέχουμε να μην βράσει η κρέμα μας για πολύ ώρα γιατί θα μας καεί.
  • Στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά, πιέζοντας με τα χέρια μας και τις προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες.
  • Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, βάζουμε το τυρί κρέμα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την υπόλοιπη κρέμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα να γίνουν ένα μείγμα, δηλαδή να ομογενοποιηθούν για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ σιγά σιγά το μείγμα που έχουμε στο κατσαρολάκι (κρέμα-ζελατίνες) και ομογενοποιούμε για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τον κάδο και στρώνουμε πάνω από τη βάση μας ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα μας για τουλάχιστον 5 ώρες.
  • Αν έχουμε παραπάνω μελομακάρονα τα κόβουμε με διάφορα κουπάτ σε σχήματα της αρεσκείας μας και διακοσμούμε τo cheesecake μας.
  • Σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

ΝΕΑ

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

RPN.GR