spot_img
11 C
Rafina
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό cheesecake με μανιτάρια

Συστατικά

 

 

 

Για τη βάση

  • 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 130 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. καρύδια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας, ή 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αβγά, μέτρια

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα θυμαριού
  • φέτες ψωμί, ξεροψημένες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας και το πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας.
  • Ψήνουμε τη βάση στον φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα καρύδια.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τα μανιτάρια.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα περισσότερα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρύδια, το θυμάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας (ή το αλάτι), το πιπέρι, και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το τυρί κρέμα και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αβγά, και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα του τυριού στο μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, και μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει, για περίπου 3 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε με φύλλα θυμαριού και σερβίρουμε με ξεροψημένες φέτες ψωμιού.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Μεθυσμένος οδήγησε ο Διαμαντής Καραναστάσης – πρόστιμο 350€ και αφαίρεση διπλώματος για έναν μήνα – rpn

H Τροχαία Αθηνών σταμάτησε τον πρώην βουλευτή Διαμαντή Καραναστάση...

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Υψώθηκε η ελληνική σημαία στη φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» – Ξεκινά μία νέα εποχή ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό

Σε πανηγυρικό κλίμα παραδόθηκε την Πέμπτη στο Πολεμικό Ναυτικό...

ΝΕΑ

Γκάλοπ αντιδημάρχων στον Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου: Αποτύπωση λειτουργίας και προσδοκιών

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα POLIS των αναλυτικών αποτελεσμάτων...

Πεδίο μάχης οι Βρυξέλλες – Οι αγρότες στους δρόμους – Επεισόδια, φωτιές και δακρυγόνα

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στις...

Παρακολουθήστε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας Πικερμίου από το RPN.GR

Παρακολουθήστε την διά ζώσης δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Μάτι Ραφήνα: Aπαλλαγή του ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα πυρόπληκτων – rpn

Παρεμβάσεις στο θέμα της πληρωμής ενοικίων και της καταβολής...

RPN.GR