Συστατικά
- 2 κολοκυθάκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φέτα
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 300 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- 230 γρ. πράσινη σαλάτα
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- 20 γρ. σουσάμι, μαύρο
Για το dressing
- 1 κ.σ. μαρμελάδα, εσπεριδοειδών
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα μεταφέρουμε στο σχαροτήγανο. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι ή σε μια φριτέζα με το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή για να φτάσει το λάδι στους 190ο C.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σε άλλο ένα βάζουμε νερό.
- Κόβουμε τη φέτα σε λεπτά μπαστουνάκια και βυθίζουμε εναλλάξ στο αλεύρι, στο νερό, ξανά στο αλεύρι, ξανά στο νερό και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για το dressing
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Βάζουμε τη φρέσκια σαλάτα στο μπολ με το dressing.
- Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, τη φέτα, τα κολοκυθάκια και το σουσάμι.
- Βάζουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ