- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε στο αρνί αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
- Βάζουμε το αρνάκι στη χύτρα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο, τον κύβο, το νερό, το δεντρολίβανο και κλείνουμε το καπάκι.
- Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.
- Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.
- Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε αργά τον ζωμό από την χύτρα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στη χύτρα ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρουμε με άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες από λεμόνι.
=======================================================
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
=======================================================