Συστατικά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 350 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 1/2 κιλό αρνίσιο μπούτι, χωρίς κόκαλο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 80 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 λίτρα νερό
- 500 γρ. μακαρόνια, Νο 5
Για το σερβίρισμα
- μυζήθρα
- πιπέρι
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές φέτες, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε το πράσο σε μισοφέγγαρα και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε θυμάρι, δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 3-4 λεπτά να καραμελώσουν.
- Μεταφέρουμε σε μια γάστρα και βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε το αρνάκι σε κομμάτια 2-3 εκ. και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5-6 λεπτά για να πάρουν καλό χρώμα όλα τα υλικά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό κοτόπουλου, τη μουστάρδα, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στη γάστρα πάνω από τα λαχανικά και βάζουμε το νερό. Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 2-2 ½ ώρες.
- Αφαιρούμε τη γάστρα από τον φούρνο και βάζουμε μέσα τα μακαρόνια ολικής άλεσης σπασμένα στη μέση. Ανακατεύουμε καλά ώστε να βυθιστούν καλά μέσα στη σάλτσα. Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 30 λεπτά επιπλέον.
- Σερβίρουμε με μυζήθρα, πιπέρι και θυμάρι.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ