Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 3 – 4 φέτες ψωμί (τη ψίχα)
- Γάλα (για το μούλιασμα του ψωμιού)
- 40 γρ. ελαιόλαδο + 55 γρ.
- 180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 300 γρ. χοιρινό κιμά
- 15 γρ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 30 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο) + λίγο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
- 1 αυγό
- 5 γρ. ούζο + 30 γρ.
- 2 γρ. καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι – πιπέρι
- 180 γρ. τομάτα (τριμμένη)
- 200 γρ. γραβιέρα (σε μικρά κυβάκια)
Για την κρέμα φέτας
- 250 γρ. φέτα
- 400 γρ. φρέσκο γάλα
- 30 γρ. πελτέ τομάτας
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα.
- Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ./40 γρ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να διαφανίσει το κρεμμύδι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αυγό, το 1 κ.γ./5 γρ. ούζο, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπαλάκια 50 γρ. (όσο ένα μεγάλο καρύδι) και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1/2 – 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τις 4 κ.σ./55 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια για 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ταυτόχρονα, βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τις 2 κ.σ./30 γρ. ούζο, την τομάτα και την κρέμα.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά .
- 10 λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο το τηγάνι ρίχνουμε τη γραβιέρα ομοιόμοφρα.
- Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή μακαρόνια.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ