Συστατικά
- 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 70 γρ. νερό
- 350 γρ. ταχίνι
- 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- χυμό λεμονιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το νερό και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε με μέλι ή χυμό λεμονιού.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ