Συστατικά
Για τη βάση
- 80 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 50 γρ. καρύδια
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 65 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 90 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 400 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 3 αβγά, μέτρια
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, σε σαντιγί
- 1 κ.σ. κονιάκ
- κανέλα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και το πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλωθεί.
- Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα, την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
- Ανακατεύουμε τη σαντιγί με το κονιάκ.
- Μόλις κρυώσει καλά το cheesecake το αφαιρούμε από τη φόρμα.
- Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με κανέλα, και σερβίρουμε.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ