Συστατικά
Για τη σάλτσα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 200 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. βασιλικό
Για το κοτόπουλο
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 3 αβγά
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 220 γρ. μετσοβόνε
- 250 ml σπορέλαιο
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- βασιλικό
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Βάζουμε το θυμάρι, το νερό, την ντομάτα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Για το κοτόπουλο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά και τα χτυπάμε και σε ένα άλλο ταψί βάζουμε το αλεύρι.
- Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση εγκάρσια ώστε να έχουμε 4 λεπτά φιλέτα. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και περνάμε διαδοχικά το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, τα αβγά και τη φρυγανιά.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο τηγάνι με το σπορέλαιο και ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη σάλτσα, καλύπτουμε με το Μετσοβόνε και ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τον πουρέ, τον βασιλικό και ελαιόλαδο.
- Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ