Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό χοιρινός λαιμός κομμένος σε μεγάλες μπουκιές
- 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
- 1/4 φλ ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ σκόρδο σε φέτες
- 4 φρέσκες τριμμένες ντομάτες
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στεγνώνουμε καλά το χοιρινό μας.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του χοιρινού για 5-6’, να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4’.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και νερό ίσα που να σκεπαστεί το κομμένο κρέας μας σε μερίδες.
- Σκεπάζουμε το χοιρινό και σιγοβράζουμε να μαλακώσει για 45’.
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στο χοιρινό.
- Κόβουμε τα κοτσάνια του μαϊντανού, τα δένουμε αφού τα πλύνουμε και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό.
- Τα φασολάκια αν είναι τρυφερά μαγειρεύονται γρήγορα και κατεβάζουν ζουμάκι έτσι κι αλλιώς.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό με φασολάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να μην λιώσουμε τα τρυφερά λαχανικά.
- Το φαγητό μας στο τέλος δεν πρέπει να έχει ζουμιά, πρέπει να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Η σάλτσα του να είναι δεμένη και πυκνή και το κρέας με τα φασόλια να έχει μελώσει.
- Προς το τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακινούμε από τα χερούλια την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το χοιρινό με πράσινα φασολάκια να σταθεί στην κατσαρόλα για 15 λεπτά να καταλαγιάσει ο βρασμός και μετά σερβίρουμε.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ