Συστατικά
- 1 1/2 κιλό χοιρινό, λαιμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 800 γρ. πατάτες
- 2 πράσα
- 2 καρότα
- 750 γρ. αγκινάρες
- 100 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 500 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- άνηθο
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ., βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε το χοιρινό και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες, τα πράσα σε μικρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το χοιρινό, το νερό και καλύπτουμε με το καπάκι. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και σερβίρουμε με άνηθο, φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ