Συστατικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 200 γρ. mix τυριών, τριμμένα
- 100 γρ. φέτα
- 2 ντομάτες
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Καλό θα ήταν να αφήσουμε 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ½ – 2 ώρες να φουσκώσει.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, τις πιέζουμε με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα ζουμιά και τα σπόρια. Κρατάμε τη σάρκα, την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε στο μπολ με τα τυριά.
- Προσθέτουμε πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια.
- Με έναν πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι από τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα τέσσερα φύλλα και διπλώνουμε ώστε να σχηματιστούν μισοφέγγαρα. Απλώνουμε νερό στις άκρες για να κολλήσουν και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας για να σφραγίσουμε τη ζύμη.
- Απλώνουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε καλτσόνε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ