Συστατικά
Για τον ζωμό
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 3 στικ σέλερι
- 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
- 2 καρκάσες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 4 λίτρα νερό
Για τη σούπα
- 250 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 γλυκοπατάτα
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
- 50 γρ. χυμό λάιμ
- 1 στικ λεμονόχορτο
- 500 γρ. γάλα καρύδας
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Για το σερβίρισμα
- φύλλα κόλιανδρου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον ζωμό
- Κόβουμε τα καρότα σε φέτες, τα κρεμμύδια στα 4, και χοντροκόβουμε τα σέλερι και το πράσο.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις καρκάσες και τα κομμένα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους του πιπεριού και καλύπτουμε με το νερό. Θέλουμε το νερό να καλύπτει εντελώς όλα τα λαχανικά και τις καρκάσες. Αν η κατσαρόλα είναι πολύ πλατιά, προσθέτουμε κι άλλο νερό.
- Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μια κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό που μπορεί να έχει μαζευτεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
- Βράζουμε τον ζωμό για 45-50 λεπτά.
- Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και σουρώνουμε τον ζωμό. Τον κρατάμε στην άκρη μέχρι να τον χρειαστούμε.
Για τη σούπα
- Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια 2 εκ.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το στήθος μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τη γλυκοπατάτα σε κυβάκια 2 εκ., και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 3 λεπτά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου που έχουμε ετοιμάσει και αλατοπιπερώνουμε.
- Τρίβουμε το τζίντζερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον χυμό λάιμ και το λεμονόχορτο.
- Βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Σερβίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ