- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα.
- Κόβουμε το λουκάνικο και τα λαχανικά σε μέγεθος όσο και τα φασόλια.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα χωρίς καθόλου λάδι, τσιγαρίζουμε τα χωριάτικα λουκάνικα για περίπου 5 – 6 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και τα αφαιρούμε.
- Αν υπάρχουν αρκετά λιπαρά στην κατσαρόλα (από το λουκάνικο που τσιγαρίσαμε στο προηγούμενο βήμα) δεν προσθέτουμε έξτρα ελαιόλαδο, εναλλακτικά συμπληρώνουμε τις 3 κ.σ. και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο το καρότο και το σέλερι για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Στη συνέχεια, επαναφέρουμε τα λουκάνικα, προσθέτουμε τα φασόλια που τα έχουμε στραγγίξει, τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το μοσχάτο κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μια μεγάλη γάστρα ή βαθύ πυρέξ, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης , το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό, τέλος τον ζωμό, το 1/3 κούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Κλείνουμε με ένα καπάκι ή με αλουμινόχαρτο (αν χρησιμοποιήσαμε πυρέξ ή δεν έχουμε καπάκι) και μαγειρεύουμε για 1 + 1/2 ώρα. Το τελικό αποτέλεμα που θέλουμε είναι μια πηχτή σούπα.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φέτα.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ