Συστατικά
- 1/2 κιλό φασόλια, λευκά, μέτρια
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 6-8 σκ. σκόρδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1/2 σέλερι
- 3 καρότα
- αλάτι
- 1 λουκάνικο, χοιρινό, χωριάτικο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κύβο λαχανικών
Μέθοδος Εκτέλεσης
Νόστιμη χειμωνιάτικη σούπα… Ότι πρέπει μετά από μια κρύα μέρα!!!
- Μουλιάζουμε για 8 με 12 ώρες τα φασόλια σε κρύο αλατισμένο νερό (2 πρέζες αλάτι).
- Σουρώνουμε, βάζουμε κρύο νερό και δίνουμε μια βράση στα φασόλια για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε ξανά και πετάμε το νερό
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τον πελτέ ντομάτας για μερικά λεπτά. Αφαιρούμε, σκουπίζουμε με ένα χαρτί το τηγάνι και κρατάμε τον πελτέ σε ένα μπολάκι. Στο ίδιο τηγάνι και σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να πάρουν ωραίο χρώμα και τα κρατάμε και αυτά στο πλάι.
- Έπειτα σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το λουκάνικο, το σέλερι και το καρότο μέχρι το λουκάνικο να πάρει καλό χρώμα και τα λαχανικά μας να μαλακώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό βάζουμε τα φασόλια με τον κύβο, τα μυρωδικά τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλερι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατέψουμε και με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Ελέγχουμε που και που μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό που καλό είναι να είναι βραστό ώστε να μην διακοπεί ο βρασμός του φαγητού μας.
- Αλατίζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος και τέλος προσθέτουμε τα λουκάνικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο για να σερβίρουμε.
=======================================================
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
=======================================================