Συστατικά
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 κ.σ. μουστάρδα
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 1/2 κιλό σολομό, φιλέτο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- φακές, βρασμένες
- κινόα, βρασμένη
- ντοματίνια
- ρόκα
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, τον χυμό από το λεμόνι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια πάστα.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τον σολομό σε δύο φιλέτα και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι στην πλευρά του κρέατος.
- Απλώνουμε όλη τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του και καλύπτουμε με το άλλο φιλέτο.
- Δένουμε καλά με σπάγκο και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και από την πλευρά του δέρματος.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φακές, κινόα, ντοματίνια, ρόκα και ελαιόλαδο.