Συστατικά
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
Για το αβγολέμονο
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- πιπέρι
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα γιουβαρλάκια
- Βάζουμε στο μπλεντεράκι το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ. νερό. Χτυπάμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μείγμα σε πετσέτα και πιέζουμε καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το νερό, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, τον ζωμό λαχανικών και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40.
Για το αβγολέμονο
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τον χυμό από 2 λεμόνια, τον άνηθο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Βάζουμε πολύ αργά στο μπολ, 2-3 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας συνέχεια.
- Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Σερβίρουμε με φέτα, ψωμί, ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι.