Συστατικά
- 600 γρ. πατάτες
- 500 γρ. ψάρι, φιλέτο, σολομό και λαβράκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
- 240 γρ. πράσινη σαλάτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά τους και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων 8-10 λεπτά στα 800 Watt. Κάνουμε μια τρύπα στη μεμβράνη για να φεύγει ο ατμός.
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε ένα τσέρκι και βάζουμε πάνω ένα πιάτο. Βάζουμε νερό μέχρι να φτάσει στο ύψος του τσέρκι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθετούμε πάνω στο πιάτο τα φιλέτα από το ψάρι μας, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε 4-5 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις σπάμε με ένα πιρούνι.
- Αφαιρούμε το δέρμα από τα ψάρια, σπάμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ με τις πατάτες.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά φροντίζοντας να κρατήσουμε κομμάτια από το ψάρι χωρίς να λιώσει.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Πλάθουμε μπιφτέκια στο τηγάνι και ψήνουμε, σε δύο δόσεις, 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα. Για τη δεύτερη δόση προσθέτουμε ξανά 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Αφαιρούμε και μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος με τη σαλάτα και το dressing.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ