Συστατικά
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, κόκκους
- 1 σκ. σκόρδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 2 πρέζες μπούκοβο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
Για το σερβίρισμα
- τζατζίκι
- πίτες για σουβλάκι
- πατάτες τηγανητές
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα γουδί ή σε ένα μίξερ προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο και το θυμάρι.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και 1 κ.σ. χυμό λεμόνι.
- Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να πήξει ελαφρώς η μαρινάδα μας. Μόλις πήξει, αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το κοτόπουλο.
- Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά. Δεν το ανακατεύουμε συνέχεια, για να πάρει καλό χρώμα. Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
- Σβήνουμε με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον γύρο κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το κρατάμε ζεστό.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί και το ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις κάψει, βάζουμε τη δεύτερη δόση.
- Σοτάρουμε κι όταν πάρει ωραίο χρώμα κι έχει ψηθεί από μέσα, σβήνουμε ξανά με 1 κ.σ. χυμό λεμόνι. Βάζουμε τη δεύτερη δόση στο σκεύος και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι και τηγανητές πατάτες! Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι!
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ