spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Ισπανική τορτίγια με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά

  • 500 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 12 αυγά
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Aλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες περίπου 0.3 – 0.5 χιλιοστά.
  • Σε ένα τηγάνι 28 εκ. προσθέτουμε όλο το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις πατάτες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά για περίπου 5 – 6 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε όλα τα αυγά και μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε καλά και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά, χωρίς να σπάσουμε πολύ τις πατάτες και στη συνέχεια καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη για 15 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι 26 – 28 εκ. σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλο το μείγμα με τις πατάτες και τα αυγά και αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 – 1,5 λεπτό. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (5-6) και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερης διαμέτρου από το τηγάνι πάνω από το τηγάνι, πιέζουμε το πιάτο και με μια ενιαία κίνηση αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο πιάτο. Την επαναφέρουμε στο τηγάνι (από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά) για άλλα 2 – 3 λεπτά, έτσι ώστε να ψηθεί ολοκληρωτικά.
  • Αφαιρούμε σε μια πιατέλα και απολαμβάνουμε.
    Μπορούμε να την κρατήσουμε έως και 4 μέρες στο ψυγείο, ιδανικό για σνακ, φαγητό στο γραφείο ή στο σχολείο.
    • Συνταγή για καραμελωμένα κρεμμύδια

    • 45 γρ. ελαιόλαδο
    • 500 γρ. κρεμμύδι
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 15 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 15 γρ. κρέμα βαλσάμικου ή 30 γρ. ξύδι βαλσάμικο
    • 1 κ.σ. Flavorits The Boost
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (ζουλιέν).
    2. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθούν παντού καλά για 1 λεπτό.
    3. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και την κρέμα βαλσάμικου. Ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά και προσέχουμε να μην καούν τα κρεμμύδια.
      Τα σωστά καραμελωμένα κρεμμύδια πρέπει να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα. Προς το τέλος, τα αφήνουμε να κολλήσουν ελαφρά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε.

 

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

ΝΕΑ

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

RPN.GR