Συστατικά
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 μελιτζάνα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- θυμάρι
- 2 κολοκυθάκια
- 750 γρ. νερό
- 300 γρ. ντοματίνια
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 κύβο λαχανικών
Για το σερβίρισμα
- δυόσμο
- άνηθο
- μαϊντανό
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια με ένα μαχαίρι.
- Κόβουμε μία μελιτζάνα σε οριζόντιες λεπτές φέτες και μετά σε κάθετες για να πάρουμε μικρά κυβάκια (κόψιμο μπρινουάζ).
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο θυμάρι.
- Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως κόψαμε και τις μελιτζάνες, δηλαδή σε μικρά κυβάκια. Μόλις πάρει χρώμα η μελιτζάνα, ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε. Μόλις πάρει χρώμα το ρύζι, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το νερό, 1 κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά .
- Ψιλοκόβουμε φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο, άνηθο, μαϊντανό) και ρίχνουμε από πάνω λίγο ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και με λίγο φέτα αν θέλουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ