Εκτέλεση
Για την εύκολη καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ με βούτυρο.
Κόβουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στη μέση.
Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4′ από κάθε πλευρά. Το αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3′.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2′ περίπου.
Προσθέτουμε το μαϊντανό.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα κοτόπουλου
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύοντας με σύρμα, το ψήνουμε για 2′ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα, ανακατεύοντας.
Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά.
Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.
Για τα ζυμαρικά
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο. Τα στραγγίζουμε.
Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.
Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.
Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.
Ψήνουμε την καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο για 25′.
Σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ