Συστατικά
- 2 κιλά κατσίκι, μπούτι με κόκαλο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κρεμμύδια
- 2-3 σκ. σκόρδο
- 3 κλ. δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 2-3 γαρίφαλα, ολόκληρα
- 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
- 1.300 γρ. νερό
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 500 γρ. τραχανά γλυκό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 50 γρ. μυζήθρα
Για το σερβίρισμα
- 1 λεμόνι, τις φέτες του
- πιπέρι
- μυζήθρα, τριμμένη
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το κατσικάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
- Μεταφέρουμε στη χύτρα και σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Σε ένα τουλουπάνι βάζουμε το δεντρολίβανο, τη δάφνη, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα γαρίφαλα και τα κλείνουμε καλά με έναν σπάγκο.
- Βάζουμε το πουγκί με τα μυρωδικά στη χύτρα και προσθέτουμε τη ρίγανη, το νερό, τον χυμό από τα λεμόνια, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 40-45 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμο γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
- Αφαιρούμε το κατσικάκι, το βάζουμε σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη για να παραμείνει ζεστό και να κρατήσει την υγρασία του. Το πουγκί με τα μυρωδικά το πετάμε.
- Αφήνουμε τη χύτρα με τη σάλτσα στη φωτιά και ρίχνουμε τον τραχανά. Ανακατεύουμε 4-5 λεπτά μέχρι να βράσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τρίβουμε τη μυζήθρα και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι, πιπέρι, τριμμένη μυζήθρα και φρέσκια ρίγανη.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ