ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αβγό, την ψίχα του ψωμιού, το σκόρδο, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν το μίγμα είναι αρκετά υγρό για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγη ακόμη ψίχα ψωμιού ή το βάζουμε στο ψυγείο. |
2 | Με υγρά χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. |
3 | Βάζουμε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα από τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά μέσα να είναι ακόμη ωμά. |
4 | Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα. |
5 | Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. |
6 | Λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. |
7 | Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. |
8 | Βάζουμε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το μαϊντανό και την κάπαρη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. |
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ