Συστατικά
Για τα φσσολάκια
- 1 κρεμμύδι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 γρ. νερό
- 600 γρ. φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τα κεφτεδάκια
- 120 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κρεμμύδι
- 2 αβγά, μεσαία
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
- 600 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- ψωμί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμο
- φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα φασολάκια
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Βάζουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό και τα φασολάκια. Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Αν χρειαστεί περισσότερο νερό μπορούμε να βάλουμε μέχρι 100 γρ. επιπλέον νερό.
Για τα κεφτεδάκια
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε το ψωμί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να μουλιάσει.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί αφού το έχουμε στύψει πολύ καλά, τη ρίγανη, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και πλάθουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια από το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε σε ένα ταψί το αλεύρι.
- Βάζουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τα φασολάκια, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με ψωμί, φέτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ