Εκτέλεση
Κεικ με μερέντα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C βαθμούς στον αέρα ή στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα.
- Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
- Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
- Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ.
- Το μείγμα για κέικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.
-
Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία το κέικ με μερέντα δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
- Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.
- Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
- Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.
- Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.
Για την κρεμα
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
- Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε).
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ