Συστατικά
Για το φύλλο
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 350 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη γέμιση
- 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 1 σκ. σκόρδο
- 800 γρ. κολοκύθα, τριμμένη
- 350 γρ. γάλα
- 150 γρ. τραχανά ξινό
- 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 200 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αβγά, μεσαία
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. σουσάμι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το φύλλο
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε να χρυσαφίσουν τα λαχανικά.
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Βάζουμε την κολοκύθα στο τηγάνι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά 10-15 λεπτά ώστε να χάσει την υγρασία της.
- Προσθέτουμε το γάλα. τον τραχανά, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη ρίγανη, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε φύλλο περίπου 20×40 εκ. Αν κολλάει η ζύμη τότε πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το 1/5 από τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί 35 εκ.
- Τοποθετούμε το ρολό στο κέντρο του ταψιού σε σχήμα σαλιγκαριού. Ενδιάμεσα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να μην κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.