Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 1.000 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο με δέρμα
Για τη μαρινάδα
- χυμό λάιμ, από 3 λάιμ
- 3 κ.γ. ξύσμα λάιμ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- 4 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- 1/4 κ.γ. μπούκοβο
Για το σερβίρισμα
- καλαμπόκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο μπολ της μαρινάδας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη και για όλη τη νύχτα.
- Ψήνουμε στο γκριλ. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού, το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας και αν το γκριλ έχει καπάκι ή όχι.
- Καλό θα είναι να αλείψουμε το γκριλ με λίγο λάδι πριν βάλουμε το κοτόπουλο επάνω ώστε να μην καεί.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Μπορούμε να το ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
- Περνάμε τα καλαμπόκια με λάδι με την βοήθεια ενός πινέλου και τα ψήνουμε και αυτά στον ίδιο φούρνο για 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε με το κοτόπουλο.
Tip
Εναλλακτικά, η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με στήθος φιλέτο.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ