Εύκολη, δοκιμασμένη και πεντανόστιμη η σημερινή συνταγή. Μια παραλλαγή των απλών και γνωστών υλικών που κάνουν τη διαφορά στο αποτέλεσμα!
Συστατικά
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
- 7-8 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 1/2 λίτρο ζωμό, κοτόπουλου
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
- Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με τον χυμό από 1 λεμόνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σε ένα ταψί 34 εκ. βάζουμε το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο σε κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τον ζωμό τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και τα μπούτια από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε 50-60 λεπτά.
- Εάν έχετε μεγαλύτερο ταψί, ψήνετε 40 λεπτά με αλουμινόχαρτο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, και ψήνετε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.