Υλικά
- 1 κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 120 γρ. κόκκινο κρασί
- 15 γρ. πελτέ τομάτας
- 250 γρ. χυμό τομάτας
- 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 4 – 5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- 500 γρ. ταλιατέλες
- Γραβιέρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε ένα μεσαίο κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 2 – 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε εώς ότου σχεδόν εξατμιστεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ, το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει μια βράση διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
- Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο και γεμίζουμε την κοιλιά με το φρέσκο δεντρολίβανο το θυμάρι και τις φλούδες του λεμονιού.
- Περιχύνουμε την σάλτσα στο κάτω μέρος μιας γάστρας και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο για 70 – 80 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες για 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το αφαιρούμε προσωρινά από τη γάστρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ταλιατέλες ανακατεύοντας καλά.
- Επαναφέρουμε τη γάστρα στο φούρνο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τριμμένη γραβιέρα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ