Συστατικά
- 400 γρ. κουνουπίδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 αβγά, μεσαία
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μεγάλα μπουκετάκια και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ψήνουμε 25-30 λεπτά να ψηθεί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το σκόρδο τριμμένο, το μοσχοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το ψημένο κουνουπίδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 εκ.
- Απλώνουμε 100 γρ. τσένταρ, το θυμάρι και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
- Βάζουμε το υπόλοιπο τσένταρ, τη φρυγανιά και ψήνουμε ξανά στους 200ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρόκα και ελαιόλαδο.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ