ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 250 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες, καθαρισμένο
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. πέστο βασιλικού
- 100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού
- 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- αλάτι
- κουκουνάρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το καλαμάρι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, σοτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουκουνάρι και σερβίρουμε.
Tip:
*Μπορούμε αντί για καλαμάρι να χρησιμοποιήσουμε κοτόπουλο ή γαρίδες.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ