Συστατικά
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 αβγά
- 240 γρ. γάλα, 3,5%
- 400 ml ηλιέλαιο
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 γρ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
- παγωτό βανίλια
- πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας
- μπισκότα, τριμμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες, το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Προσοχή! Θέλουμε να ζεσταθεί καλά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μισό μείγμα, διαδοχικά σε όλη την επιφάνεια του λαδιού, δημιουργώντας μια ακανόνιστη σπείρα.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε τον λουκουμά από την κατσαρόλα και αμέσως τον πασπαλίζουμε, και από τις 2 πλευρές, με την κανελοζάχαρη.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε τον κάθε λουκουμά με μια μπάλα παγωτό βανίλια, πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ