spot_img
13.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα με κεφτεδάκια

Συστατικά

 

 

 

Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 100 γρ. ψωμί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το αλεύρωμα
  • 400 ml ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κ.σ. βασιλικό

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. λιγκουίνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα κεφτεδάκια

  • Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια πάστα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε πετσέτα και στύβουμε καλά για να φύγει όλη η υγρασία.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αβγό, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι, τον κιμά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αλεύρι. Ανακινούμε καλά για να αλευρωθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον κύβο, την κανέλα, τη δάφνη, τα κεφτεδάκια και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα λιγκουίνι.
  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνουμε.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε μια στρώση από τα λιγκουίνι στην πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο, πιπέρι, γραβιέρα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλες τρεις στρώσεις.
  • Καλύπτουμε με τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και γραβιέρα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Αυτή την εβδομάδα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

ΝΕΑ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

Θα επιβιώσει η Eurovision από τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της;

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της Eurovision φαίνεται πως είναι σε...

RPN.GR