- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5 λεπτά.
- Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβύθια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά.
Το μυστικό για τα ζυμαρικά με ρεβύθια και τόνο
- Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ