Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κιλό μανιτάρια κανθαρέλες, καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 3-4 φύλλα φασκόμηλου
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ή νερό
- αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- πιπέρι
- 50 γρ. κρέμα καρύδας
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και κόβουμε στη μέση τις κανθαρέλες.
- Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε τα 3⁄4 από τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
- Βάζουμε το θυμάρι, το φασκόμηλο, και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών (ή το νερό) και αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια μαζί με το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, για περίπου 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά, τη χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει μια παχύρευστη υφή, και τη ζεσταίνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω τοποθετούμε τα σοταρισμένα μανιτάρια.
- Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ