Συστατικά
Για τον χυλό
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 250 γρ. γάλα
- 2 αβγά, μέτρια, ελαφρά χτυπημένα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
Για τους μηλολουκουμάδες
- 4 μήλα
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- παγωτό, της αρεσκείας μας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τον χυλό
- Περνάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα από μια σίτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με το σύρμα ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Για τους μηλολουκουμάδες
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος τους, και κόβουμε το κάθε μήλο σε 6-8 λεπτές ροδέλες, εγκάρσια.
- Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
- Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσειος.
- Τηγανίζουμε τις φέτες γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια-δυο φορές, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
- Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, κανέλα, και συνοδεύουμε με παγωτό.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ