spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Μηλολουκουμάδες

Συστατικά

 

 

 

Για τον χυλό

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 250 γρ. γάλα
  • 2 αβγά, μέτρια, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τους μηλολουκουμάδες

  • 4 μήλα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • παγωτό, της αρεσκείας μας

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    Για τον χυλό

    • Περνάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα από μια σίτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
    • Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα, τα αβγά, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • Με το σύρμα ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

    Για τους μηλολουκουμάδες

    • Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος τους, και κόβουμε το κάθε μήλο σε 6-8 λεπτές ροδέλες, εγκάρσια.
    • Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι (3-4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
    • Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο περίσσειος.
    • Τηγανίζουμε τις φέτες γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια-δυο φορές, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
    • Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.
    • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, κανέλα, και συνοδεύουμε με παγωτό.

    Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR