Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή χτένι)
- 60 – 70 γρ. ελαιόλαδο
- 15 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. πελτέ τομάτας
- 480 γρ. κονιάκ ή κρασί
- 240 γρ. χυμό τομάτας
- 700 γρ. ζωμό λαχανικών
- 4 – 6 πιπεριές Φλωρίνης
- 250 – 300 γρ. φέτα
- 10 – 12 κλωναράκια φρ. Θυμάρι
- 3 γρ. κόκκους πιπεριού
- 1 κεφάλι σκόρδο (κομμένο στη μέση οριζόντια)
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 200 βαθμούς στον αέρα.
- Κόβουμε σε μέτριες μπουκιές το μοσχάρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, εώς ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο, βαθύ χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις 2 κ.σ. αλεύρι και τον πελτέ, ανακατεύουμε δύο τρεις φορές και σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό τομάτας, το ζωμό κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υγρά.
- Κόβουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές Φλωρίνης και θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις πιπεριές, σπρώχνοντας τη φέτα με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε περισσότερη ποσότητα.
- Σε ένα μεγάλο πήλινο προσθέτουμε διάσπαρτα τα κλωναράκια από το θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού. Από πάνω τοποθετούμε τις πιπεριές Φλωρίνης, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, με μια μεγάλη κουτάλα αδειάζουμε προσεκτικά το κρέας με όλα τα υγρά και ενδιάμεσα από τα κομμάτια τοποθετούμε το σκόρδο (δύο κομμάτια) με τις κομμένες πλευρές να κοιτάνε προς τα πάνω.
- Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 + 1/2 με 2 ώρες.
- Περίπου στη 1 ώρα ανοίγουμε λίγο το αλουμινόχαρτο και σιγουρευόμαστε ότι υπάρχουν αρκετά υγρά.
Από φούρνο σε φούρνο μπορεί να αλλάξει η ποσότητα υγρών που θα εξατμιστεί, οπότε αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε έξτρα μία κούπα ζωμό. - Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ