Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
- 2 μελιτζάνες
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 100 γρ. φέτα
- φέτες ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλύψει το αλεύρι όλα τα κομμάτια από το κρέας.
- Βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, το κύμινο, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το θυμάρι.
- Μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα το κρέας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
- Τοποθετούμε ένα γουοκ με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι.
- Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
- Στη συνέχεια, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να καλυφτούν με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη, φέτα και ψωμί.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ