Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι, σιδηρόδρομο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 3 καρότα
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κύβο βοδινού
- 350 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.σ. φασκόμηλο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ
- 2-3 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- ρίγανη
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα, τον κύβο, το κρασί, το φασκόμηλο και το μπούκοβο.
- Κόβουμε το κρέας σε 4 κομμάτια. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας πάνω από τα λαχανικά.
- Κλείνουμε το καπάκι, μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη. Μόλις αρχίσει να βράζει σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και μεταφέρουμε μόνο τα ribs σε ταψί με σχάρα. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε όλη τη σάλτσα και κρατάμε το ζουμί. Με μια κουτάλα παίρνουμε την επιφάνεια της σάλτσας με τα πολλά λιπαρά και την πετάμε.
- Βάζουμε τη σάλτσα που έχει περισσέψει σε δοσομετρικό δοχείο και συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 200 ml σάλτσα. Μεταφέρουμε σε τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2-3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα ribs με πουρέ πατάτας, ρίγανη και πιπέρι.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα