spot_img
14.7 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο φιλέτο σοτέ με σάλτσα Bearnaise

Συστατικά

 

 

 

Για τη σάλτσα Bearnaise

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 6 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 10 γρ. ξίδι, λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν

Για το μοσχάρι

  • 300 γρ. μοσχάρι, φιλέτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, βρασμένα
  • 500 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
  • 500 γρ. καρότα baby, βρασμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα Bearnaise

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να βράζει.
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τους κρόκους, τη μουστάρδα, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε πάρα πολύ αργά το καυτό βούτυρο συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το εστραγκόν και χτυπάμε.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Αν σφίξει πολύ το μείγμα μπορούμε να αραιώσουμε με λίγο νερό.

Για το μοσχάρι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Θέλουμε ιδανικά το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι και να μπαίνει στον φούρνο.
  • Βάζουμε στο φιλέτο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα και γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το βούτυρο και μεταφέρουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 7-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών, τις πατάτες, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με το φιλέτο, τα σάλτσα και θυμάρι.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Υπό νερό οι παραλιακές ζώνες Μαραθώνα, Ραφήνας και Αρτέμιδα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση

Δεν πνίγονται μόνο στην παραλιακή και στη Μάντρα, όπου...

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος σήμερα Παρασκευή 5/12 – rpn

Κλειστά σχολεία, βρεφονηπιακοί-παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ στον Δήμο Μαραθώνος...

Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση στα ψητά του Μπάρμπα Βάγγου στην πλατεία Ραφήνας!

Στην καρδιά της Πλατείας Πλαστήρα, εκεί όπου οι μυρωδιές...

ΝΕΑ

Σκληρή μετωπική για τα δημοτικά τέλη: Η Δημοτική Αρχή, οι αυξήσεις και η πολιτική ευθύνη

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου για τα δημοτικά...

Κακοκαιρία «Byron»: Προσοχή στους κεραυνούς – LIVE η χαρτογράφηση της δραστηριότητας – rpn

  Μπείτε εδώ για να δείτε LIVE πού εκδηλώνονται ηλεκτρονικές εκκενώσεις   Η «Byron» δεν...

Η γιορτινή POLIS έρχεται και δεν θα είναι τόσο αθώα όσο νομίζουν

Η εφημερίδα POLIS ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με το φύλλο 118,...

RPN.GR