Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το πράσο και τις πατάτες σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε σειρά σε μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο.
Τρίβουμε πιπέρι και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως οι πατάτες περίπου μισό λίτρο.
Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν οι πατάτες.
Έχουμε ξαρμυρίσει το μπακαλιάρο. Αφαιρούμε την πέτσα του ψαριού από τα φιλέτα. Ξεπλένουμε το ψάρι.
Ακουμπάμε το μπακαλιάρο πάνω στις πατάτες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄το μπιάνκο.
Τέλος, στύβουμε το λεμόνι και από τα χερούλια ανακινούμε την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε αυτό το φαγητό γιατί θα λιώσουν τα υλικά.
Βράζουμε για 1-2΄, δοκιμάζουμε το αλάτι. Μέχρι τώρα δεν έχουμε προσθέσει καθόλου αλάτι γιατί ο μπακαλιάρος είναι νόστιμος.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 5΄ να μελώσει η σάλτσα και να χυλώσει το μπιάνκο και μετά σερβίρουμε.
Αν η σάλτσα είναι αραιή, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε 2΄σε δυνατή φωτιά να κατέβει, να πυκνώσει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το μπιάνκο στα πιάτα. Βάζουμε κάτω τις πατάτες επάνω το ψάρι και περιχύνουμε με λίγη παχιά σάλτσα.
Προαιρετικά ρίχνουμε κοκκινοπίπερο και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ